Se pare ca avand timpul asta de dimineata, am ales sa il petrec blog-aruind (stiu ca asta nu e un termen), despre pe unde am haladuit si ce am vazut pe acolo. Nu prea as vrea sa ma joc in timpul asta “liber”, parca nu chiar ma mai atrag jocurile video. Sa mergem!

Dupa vizita Aldeburh-ului, mi-a venit primul filtru ND. O caruta de bani si ala. Ce face un filtru de asta? Sa zicem ca incetineste timpul, ai un efect de blur la tot ce este in miscare, de exemplu nori, prima poza facuta cu el:

Nu e cea mai reusita poza, a venit filtrul, l-am trantit pe obiectiv si am fugit la biserica, nu prea aveam ce altceva sa pozez in zona. Suficient insa pentru un test. Multe imagini de astea de test am…

Se pare ca in weekend-ul ala am fost sa imi iau manusi si sa rezolv o problema cu intercomul. Pent ca m-am abatut din drum pe la ceva ruine, deci mai am o poza de asta de test.

In asta se poate vedea mai bine efectul de “blur” al norilor. Cred ca batea vantul mai tare decat atunci cand am facut poza bisericii. Scoala… Asta se intampla in sfanta zi de sambata, duminica am petrecut-o in parcul din orasel. A fost ceva car show si am tras in poza tot felul de masini si motoare, adica teste.

Destul de interesant, nu? Poi nu chiar, sau poate nu stiu eu sa apreciez treburile de genul asta, inca.

In saptamana de dupa, m-am urcat pe o sa si am luat-o la picior sa mai testez filtrul ala ND. Pe la o moara de vant si pe la Audley End House, o casa de aia domneasca langa Safrron. Nu o chiar puteam vizita pentru ca nu apartine de National Trust, apartine de English Heritage, nu am membership si intrarea e vreo douazeci de coco, scump dom’le, scump…

Sa zicem ca astea ar fi mai reusite, nu extraordinare, insa merg in portofolul unui fotograf incepator.

Pozele de mai de sus le-am facut vinerea seara, dupa munca, sambata si duminica am vizitat doua domenii National Trust, primul la Melford, foarte saracacios, al doilea Oxburgh… cam la fel. Nu prea m-au impresionat, nu am prea avut ce poza.

Prima poza e de la Melford, inauntru nu prea aveam ce poza, dezamagit fiind nici macar poza de afara nu m-am chinuit sa iasa bine. Urmatoarele doua is de la Oxburgh Hall, cate ceva treburi interesante, costumatiile alea ar fi a nush ce rege si regina ce au locuit acolo in nush ce ani, dupa cum se observa is foarte informat. Cladirea era in renovare, nu am facut poza afara ca ma enervau schelele.

In weekend-ul ce a urmat se pare ca fost-am la mare, apoi nu am gasit nimic de pozat acolo, am facut cateva “portrete” si hai inspre inapoi, sa zicem ca poza asta e de acolo.

Cateva zile mai tarziu am luat-o la picior prin parc in seara hai sa vedem cum e cu long exposure ala… dupa care puteti vedea

Nu e cometa, e un avion, caci multe avioane trec prin zona, nu momentan, lockdown.

In weekend fost-am la Blickling Estate, alt domeniu National Trust. Insotit, doar am zis ca nu imi place mereu singur. Si acum grabesc postul ca tre sa o tai sa mananc si apoi la munca. Poze:

Sa zicem ca fu fain, parca asa imi amintesc, interiorul destul de bogat in obiecte exteriorul foarte mare cu multe gradini, da, gradini, nu gradina, insa nu am putut vizita prea mult, ajunseseram tarzior si cam inchideau… Atat, pe maine, over and out!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.