Altfel nu ma apucam sa scriu, nu de alta, insa ultimul post e de amu’ o luna si mno, ce-i prea mult strica.

Dupa minunata ieseala care se intampla inspre Tara Galilor, nu am prea facut mare lucru. Am reusit sa ies doua weekend-uri din casa, intru vanatoare de locatii sto de pozat. Mi-am tras membership la National Trust. Acesta fiind o asociatie (sau ceva), de caritate care se ocupa cu achizitionarea, prezervarea si innoirea a diferite case, paduri sau ce pana mea padure mai e pe aci’.

Asta pentru ca m-am vazut iesind in fiecare weekend pe undeva cu camera in mana. Usor de zis, dar fucking ploua de vreo luna, mai mult sai mai putin. Si uite asa o da omul in semidepresie. O trecut intre timp, insa si azi fucking ploua. Nu imi ramane decat sa ma ascund in fata monitorului, sa trag perdeaua aia neagra in geam si sa imi gasesc activitati. Ca cum ar fi asta.

Doua vizite ziceam, una intr-o padure, insotit de colegul de casa si mai nou de munca. Sa tragem nicai instantanee zic,iar mai a doua vizita intr-o.. apoi ca nici nu stiu cum sa ii zic… rezervatie? Ceva locatie cu niscai case si un rau, o moara de apa pe care nu imi amintesc sa o fi vazut si multa lume. Multa! Lume!

Iar mai apoi… pai nimic, ca fucking ploua si nu prea iti vine sa iti misti curu’ in ploaie, sa mai si risti buna functionare a camerei. Ca nu era weather proof, asa ca am luat alta! Weather proof. Sa fie zic, dar mai incolo.

Poze din padure, ca cum ar fi Hatfield Forest, ancient hunting forest. Asa zicea pe website, eu nu am vazut vanatori sau vanat acolo.

Mers, plimbat, facut pozele de mai sus, apoi mers acasa si editat. Amu rezultatele nu is cele mai bune, am observat ca imi cam intunec pozele, banuiesc ca ar putea fi de la calibrarea necorespunzatoare a monitorului, oricand am incercat sa ii dau de cap, ma scoate din minti… sa vezi de nu iau un calibrator de ala de monitoare… poi fu…

Bun, o saptamana mai tarziu, am incalecat pe zburator si m-am tirat in directia unei alte locatii de astea de-ale National Trustului astuia. O localitate pe numelei ei de Flatford. Interesanta de vizitat, facusi niscai poze sa zicem interesante, insa nimic iesit din comun, ca doara mno, incepator.

Si atunci ca si inainte, facut poze, carat acasa, editat, asteptat urmatorul weekend. In care a plouat si apoi si urmatorul, si urmatorul, si mai bagati… Si azi, hopa, parca vad o minge galbena pe cer, tu de unde ai aparut? Apoi creca iau camera din cui si o tai afara…

Ah, lasa, o inceput iar sa ploua. La fel s-a intamplat si acum doua saptamani. M-am trezit, ploua, am fumat cafeaua si baut tigara, am urcat in camera, ma uit pe geam, soare. Iupiii! Sar in echipament, cobor, dau sa ies afara, ploua. Urc iar la peceu, navighez vreo zece minute, ma uit pe geam, soare. Sa adaug ca s-a intamplat asta de vreo tri orin in tot atatea ore? Am crezut ca imi pierd mintile!

Dar sa ne intoarcem la ziua de azi cand… nu chiar ploua, insa bate vantul si e cam innourat, parca nu imi vine sa scot nasul din casa…mai sed un pic sa vad ce mai zice vremea…

Cum ziceam mai sus, mi-am tras camera weather proof. Adica nu ca faci baie cu ea, aia e alt fel de proof. Asta e asa un pic proof la doo trei picaturi de apa, nu recomanda nimeni mai mult de doua trei picaturi. Pent’ ca imi tot curgeau ochii la Canon si in general obiective Canon. Dar cum aveam Nikon, nu prea imi venea sa cumpar adaptoare. Si uite asa imi tat curgeau ochii zi de zi. Si apoi am facut nefacut in zi de sambata amu o saptamana.

Dus la magazin, interesat ca de fac trade in, comandat Canon si am tot asteptat pana miercuri, ca nu se afla in stoc. Oricum, in zi minunata de miercuri, al lasat camera si obiectivele mele, am dat olecutica de avans, facut rate pe diferenta si gata, avem Canon. Amu mai am de luat vreo cateva obiective de alea cu L in nume si oi fi si eu multumit.

Da sa adaug olecutica de fisier nascut de noua camera, sau poate doua, dar de ce nu trei?

Pam pam, sa ii dau cu punct si sa mai arunc o privire pe fereastra, poate totusi e de iesit din casa.

Frustratul, over and out!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.