De unde atata lux? Cum sa ma agat de o secunda pentru scris cand is ostenit? Oare am imbatranit inainte de vreme? Se spune ca nu anii iti spun varsta, ci cum te simti tu. E grav, tocmai am implinit saizeci si cinci de ani. 

Ma toaca Anglia si englezii. Marunt, ca patrunjelu’ pentru o ciorba. Nu de vacuta, nu stiu astia de treburi de astea fine.

Mi-am propus si promis sa scriu in minunatul concediu ce a trecut deja de vreo doua saptamani, impresii despre tot la finalul fiecarei zile. Nu am reusit. Franti am ajuns in fiecare seara. Franti dar multumiti.

Mi-am propus sa editez, sa ingramadesc intr-un clip de cateva minute, frumusetea salbatica a Scotiei, imaginile de neuitat, o parte din ele stocate pe carduri de memorie. Inca nu am reusit… Timpul… Acest lux imposibil… 

Pun pauza postului pentru a rade parmezan. Parca sunt singurul cu doctorat in aceasta ilustra activitate: raderea parmezanului… Acest ingredient atat de necesar in bucataria italiana. Shit! Pauza tocmai s-a lungit cu alta activitate. Am reusit sa ma imbaiez cu sosul din blidul cu ravioli, e necesara schimbarea camasii.

Da… Aprind o tigara doua ore mai tarziu, am fost iarasi plimbat la fel ca un copac batran in bataia vantului, dintr-o parte in alta a carciumii. Vremea buna cu soarele ei pe cer, e propice soparlelor astora. Se ingramadesc acilea ca mustele la borcanul cu magiun.

Sa revin… Mi-am propus editare si am amanat-o pe duminica. Duminica, acea zi sfanta in care incerc de mai bine de sase ani sa inghesui tot: editari, plimbari, privit la filme, zacut la soare si mai stiu eu ce… Cum ce? Tot si toate ce nu am timp, timp, acest lux imposibil, in tot restul saptamanii… Ei bine, in duminica ce tocmai a trecut, am inghesuit o plimbare de vreo 240 de kilometri, un pranz rapid si vizionarea a doua filme. A trecut apoi, s-a facut nevazuta si duminica aia, ziua sfanta a puturosagului…

Raman in continuare dator cu un video, cu multe posturi si cu postarea a multor poze… Pe cand? Pe duminica ce vine… Probabil…

Timp. Timp, acest lux, acest insuficient marsav. Timp…

Categories: De departe

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.