Dap, ţinând cont că am fost singurel acasă şi că a plouat toată ziulica, mai ceva decât la stână… m-am luat să preparez preferata mea, ciorba de fasole. După îndelungi căutări de reţete (pe cea de la mama am rătăcit-o când m-am mutat), am găsit ceva reţete pe net, mi-am mai amintit, am mai vorbit cu pasagera şi mi-am făcut o idee despre ingredientele necesare. M-a distrat o reţetă găsită pe net. Cică “fasolea se fierbe în apă rece”. Am aşezat ingredientele pe o listă şi am plecat la shopping! Mno, am fost în Plus, dar nu pentru că acolo găseşti articole la cele mai mici preţuri, ci pentru că e foarte aproape şi se ştie că eu sunt o mare putoare.

Şi am pătruns în Plus… După ce m-am săturat să feresc bătrânici şi bătrânei (se ştie că mini şi supermarketurile sunt raiul vârstei a treia), am aruncat în coş ceea ce scria pe lista de cumpărături şi am plecat în viteză spre casă.  După ce am trebăluit pe lângă aragaz şi după ce am aruncat toate ingredientele la fiert, m-am trântit în ză bed şi am admirat un film. Mă rog, un început de film, deoarece gătitul necesită o atenţie specială. Nu poţi lăsa ceva pe aragaz. Trebuie să verifici, a fiert? Trebuie dat focul mai tare, shit like that. În sfârşit, înainte să ajungă Pasagera de la sapă, am adăugat şi rântaşul pregătit cu mare atenţie: aruncat în scârbă în tigaie făina, zahărul şi bulionul, amestecat cu grijă, adăugat cu şi mai mare grijă în oală. Cu grijă, pentru că altfel mă stropeam.

Când a ajuns Pasagera, ciorbiţa mai avea nevoie doar de câteva clocote. Am lăsat-o un pic să se liniştească, apoi am devorat care cât a putut. Cum o ieşit, nu mai zic… o să pară că mă laud. Presimt că o să se comenteze despre calitatea ciorbei în scurt timp…
Pace!

Categories:

4 Comments

Pasagera · April 21, 2010 at 10:26 am

Bunăăăăăăăăăăăăăăă rău!!! De ce sunt la lucru? De ce? De ce??? :((

flori saigau · April 21, 2010 at 3:51 pm

fi-ti-ar retetele! acum trebuie sa merg si eu sa ma apuc de ciorba ca daca mai astept mult imi iese herpes de pofta!!!!!!!!!

slbz · April 21, 2010 at 8:56 pm

iar belsug 🙂

matrix · April 22, 2010 at 6:56 pm

Incet-incet ar trebui schimbat titlul blogului in “Every-day-cooking” sau ceva de genul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.