Am observat că ăştia scumpeau ţigările la 10 lei. Mi s-a părut cam mult, pana mea, oricât de puţin ai fuma, tot e aiurea să arunci 10 lei pe 20 de ţigarete. Ca să le aprinzi, să le fumezi sau poate să le uiţi în scrumieră? M-am întrebat de multe ori de ce fumez şi de ce nu mă las de fumat. Am dat vina pe dependenţă, pe plictiseală, pe nervi. M-am ascuns în spatele acestor motive când motivul era unul singur: Nu voiam să mă las de fumat. Îmi plăcea să trag din ţigară, să fac pauze de ţigară atunci când mă plimbam, să stau la o ţigară cu prietenii. Mi-am dat seama că fumatul are două probleme. De prima am vorbit deja, fumatul devenind un lux, iar a doua se subînţelege, sănătatea. Nu cred că se merită să dai o căruţă de bani pe ceva ce îţi aduce moartea. Mai devreme sau mai târziu, fumatul te ucide. Şi moartea cauzată de fumat nu e una rapidă şi nedureroasă. Din contră. Şi uite aşa, după mai multe… să zicem tentative, mi-am propus ca, de la întâi ianuarie 2010, să renunţ la acest viciu scump. Până acum, adică de douăzeci şi şapte de zile, am reuşit să mă abţin.

Mai nou, chiar mă deranjează să merg într-un local unde se fumează. Acum îmi dau seama de nişte chestii pe care însă nu o să le scriu azi. O să le scriu atunci când vor fi foarte puţini aceia care vor fuma. Nu aş vrea să creadă cineva că acum îmi dau aere şi că scriu anumite chestii în ton cu Green Peace şi alţii ca ei.

Cum te poţi lăsa de fumat? Am avut cunoştinţe care au încercat să se lase folosind diferite produse care le-ar fi uşurat aşa zisa dependenţă. Personal, cred că aceste produse au fost create doar pentru profitul companiilor producătoare. Dacă vrei să renunţi la fumat, renunţi pur şi simplu. Nu trebuie să fii “erou” ca să renunţi la acest viciu. Nici măcar nu e greu, le laşi şi gata.

Fumam şi eu de vreo 11 ani, uneori chiar mai mult de un pachet pe zi. Chiar îmi amintesc de minunata perioada din 2005-2007 când fumam chiar mai mult de două pachete zilnic. La ce bun? Chiar nu ştiu. Ştiu un lucru însă: dacă fumezi un pachet pe zi, după un an de inhalare, eşti mai sărac cu un Majesty de 250, luând în calcul un pachet de ţigări la valoarea de 10 lei şi un Majesty la acelaşi preţ la care l-am luat şi eu. Eşti şi mai bogat la sfârşit de an, mai bogat cu o pată neagră la radiografie.

Mno, când moartea ne dă târcoale every fucking day, chiar trebuie să o chemăm cu fiecare ţigară inhalată?

Proaspătul nefumător out!

Categories: Uncategorized

4 Comments

anothergxg · January 27, 2010 at 12:38 pm

mai urmeaza postul “Am inceput sa merg la biserica”, apoi “M-am calugrarit, adio lume pacatoasa!” si le-am vazut pe toate.

Carmen · January 28, 2010 at 8:53 am

Felicitari pentru renuntarea la “viciu”! 🙂

slbz · January 28, 2010 at 7:22 pm

renuntatul la fumat e aproape ca renuntatul la practicarea malahiei…de tigari te poti lasa, de cealalta nu:)

Matrix · January 30, 2010 at 12:37 pm

Dintre o prajitura, o tarie, o friptura gretoasa si un pachet de tigari, fiecare la 10 lei, eu tot tigara as alege. Si nu sunt convins deloc ca dintre acestea, tigara e cea mai daunatoare sanatatii. Totul se rezuma la cantitatile consumate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.