Un program atât de folositor pe un calculator fabricat în Evul Mediu, adică unul ca al meu aşa. Dar să explicăm ce face Deep Freeze ăsta. Ei bine, progrămelul acesta îngheaţă una sau mai multe partiţii. Cred că a fost mană cerească pentru profesorii de info sau pentru administratorii de Internet cafe-uri. Dar să intrăm mai adânc în amănunte.

Se instalează acest program şi se îngheaţă cu ajutorul lui să zicem partiţia C. Bun, vine nepotul lu’ matale şi din greşeală şterge System 32 sau chiar folderul Windows. Păi nu ai nici cea mai mică emoţie, dai restart şi totul e la locul lui. Să presupunem că vine în vizită la tine… tatăl tău, să presupunem şi că se apucă de navigat pe această incredibilă invenţie numită internet. O dă el pe-acolo cu veveve şi alte alea şi când ai întors capul pentru o secundă, pac, scapă pe un site cu porcării. Nu că aşa s-ar întâmpla în viaţa de zi cu zi. Mă rog, intră pe un site nu chiar ortodox şi ia de acolo ditamai gonoreea informatică. Gonoree care se instalează frumos în calculatorul tău. Iar te doare în cot. Dai restart şi gonoreea nu va mai fi acolo. 2 la 0 pentru Deep Freeze. Deci e bun.

Acum să vă povestesc când e mai bun ca niciodată.
Se face că am nevoie de un CV. Eu, cum sunt un adevărat statornic şi nu îmi schimb jobul cum bate vântul, ce să vezi, nu aveam pe nicăieri CV. Fac rost de un model, Pasagera e cu noutăţile în materie de documente, şi mă apuc de modificat. Booon, aproximativ două ore mai târziu, aveam pe desktop o frumuseţe de CV. Tocmai încercam să îl uploadez, când a lovit fulgerător cea mai miştoacă blocare de laptop ever. Dar nu este problemă… dăm restart.

Dăm restart şi ce să vezi: CV-ul era salvat pe desktop, adică pe partiţia C, care e îngheţată. Aşa că frumuseţea de CV a fost pierdută pe veci, niciodată nimeni nemaiauzind de ea. Mă rog, sigur sunt ceva soluţii de găsit date pierdute astfel, însă nu eram dispus să le caut. Nu are rost să explic ce colecţie mirobolantă de înjurături au ascultat dragii mei vecini astăzi… Mă mir că nu m-a trăznit atotputernicul la cât de mult şi frumos l-am pomenit.  Şi mă mir că nu am mai atentat la integritatea agregatului.

Şi totuşi Deep Freeze rules, asta dacă nu eşti idiot şi salvezi datele pe o partiţie neîngheţată.
Aitistul dezgheţat faching aut!

Categories: Uncategorized

2 Comments

slbz · April 26, 2010 at 11:22 pm

asa e pana te obisnuiesti cu el, eu folosesc de multi ani si nu mai am probleme

anothergxg · April 27, 2010 at 11:11 am

ca la foci!
mai stiu eu unul care a salvat 2 cv-uri pe acelasi desktop…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.