Sau semaforul şi baba. Acest post face parte din categoria “Aşa nu!”, categoria în care eu povestesc trântele pe care le-am colecţionat de-a lungul carierei mele de scuterist profesionist în speranţa că vor da de ele scuteriştii mai proaspeţi şi că vor evita întâmplări de genul ăsta.

Bun, se făcea că eram destul de stăpân pe mine, nu mă mai speria scuterul, dimpotrivă, începusem să trag destul de mult de el şi nu mă mai temeam în trafic de conservari. Chiar dacă îmi tăiau faţa zi de zi, chiar dacă nu îmi dădeau prioritate atunci când aveam şi aşa mai departe.

Era o dimineaţă liniştită, iar eu mă îndreptam vijelios spre muncă. Plec în trombă de la intersecţia de la Spitalul Judeţean şi văd din depărtare că am verde la trecerea de la liceul de informatică. Problema era că trecerea de pietoni de acolo exista de când lumea, însă era prevăzută cu semafor doar de vreo lună la momentul respectiv.

Şi cum mă îndreptam eu aşa vijelios spre muncă, adică cu vreo 60-65 de kilometri pe oră, observ că pe banda din stânga mea se făcuse coadă. Însă observând că toate maşinile erau pe banda doi, eu circulând pe banda unu, mă gândeam că s-au blocat şi pana mea, e proşti.

Ajung la o distanţă de aproximativ 10 metri de trecerea de pietoni proaspăt semaforizată, semaforul prezintă culoarea verde. Menţin viteza, dar şoc! Observ cum o mamaie traversează pe culoarea roşie. Căcat, sunt prea aproape! Nu mai am timp să opresc, blochez totuşi frânele şi roata faţă fuge în lateral după o mică patinare. Eu mă trezesc în picioare, dubios, lângă mamaia de pe trecere. Ea face ochii mari la mine şi nu înţelege de unde am picat. Nu înţelege nimic din ce strig, am casca pe cap. Nu înţelege nici când îi arăt semaforul şi înjur. Se uită nepăsătoare la mine, ridică din umeri şi îşi continuă traversarea.

Cu toate că scuterul meu e la pământ şi cu toate că tocmai am luat trântă, un conservar cu creier de conservar mă claxonează disperat. Am vrut să îl înjur, de mamă, de tată, de fii şi fiice. Oare el chiar credea că eu aşa parchez? Sau credea că am pus plasticul la pământ de şmecher? De aia urăsc conservarii. Pentru că nu au bun simţ, pentru că sunt nesimţiţi şi pentru că au impresia că strada e a lor. Murea dacă nu claxona? Aveam plasticul la pământ, la un moment dat îl ridicam şi plecam. Se pare că el credea că oprisem acolo ca să mă bronzez or shit.

Am încălecat pe plastic şi am urcat spre Predeal. Tot drumul am înjurat, atât pe babă, cât şi pe conservarul ăla cu cap de bujie. Când am ajuns în Predeal, am făcut o verificare a daunelor. Atunci am observat că nu mi se mai bloca ghidonul. Mama ei de babă…

Adaug la sfârşit de relatare postul meu de pe Motociclism.ro de la momentul ăla, 29 Septembrie 2008. Ce amintiri, dom’le…

Salutare !

Azi, frumos afara, soare, caldura toate bune. Incalec “drujba” si plec spre munca. Alimentez si imi vad de drum. Ajung pe Calea Bucuresti, acolo unde a fost montat de curand un semafor la trecerea de pietoni, langa Paraului. Eu pe prima banda, pe a doua banda coloana. Semaforul era verde. Ajung langa trecere si vad cum o mamaie traversa pe rosu bash.gif nu mai puteam face nimic… prea aproape…vedeam cum o troznesc, plase prin aer… in sfarsit. Am franat… am pierdut controlul si m-am varsat la 1 metru de mamaie. Ea se uita la mine cu o fata… nu intelegea nimic. Urlu la ea: E ROSU IN PM! CUM TRECI PE ROSU?! Se uita la mine si isi vede de drum… headscratch.gif Ridic scuteru’… deja ma claxonau “colegii” de trafic, ei credeau ca asa parchez eu… cred… si plec mai departe. Toate bune si frumoase, nu au fost victime… nu ma resimt, dar ghidonul scuterului nu se mai blocheaza. Stiti pe cineva care se pricepe? Dau o bere. beer.gif

P.S Morala?! Atentie la semafoare instalate de curand…multi nu stiu de ele… baldy.gif
Drumuri libere ricky.gif

Hai vară!

Categories: Asa nu!

2 Comments

anothergxg · February 8, 2010 at 1:17 am

iarasi ai uitat morala…
cand esti in trafic si ala de pe banda din stanga sau dreapta ta incetineste/opreste/sta pe loc, tre’ sa faci si tu ca el.

Shark · February 8, 2010 at 9:53 am

Nu am uitat nimic, bă, las moraliştii să tragă concluzii şi să înfăptuiască morale. Pace!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.