Pentru ca Black Beauty să fie în regulă. Dar să purcedem la povestire.

Am făcut ochi şi l-am sunat pe Slbz, voiam să vad dacă găsise variator second la ficioru’ ăla de la Craiova. După ce o zis că nu, m-am gândit să merg la pretenu’ de la Power Sports să îmi comand unul nou şi asta e. M-am îmbrăcat şi am trecut pe la Slbz mai întâi, ca să vad ce mai zice şi ce mai face. Şi el avea de desfăcut la scuter. Am ajuns acolo şi, pac pac, îl sună Slbz pe ficioru’ di la Craiova şi îmi dă frumoasa veste: ficioru’ avea variatoare frumoase de Majesty. Nici nu mă gândesc prea mult şi îi propun lui Slbz să tirăm la Craiova să îl vedem. “Facem, tati” zise el. Bine, cu alte cuvinte. Însă mai întâi avea de rezolvat problema lui. Pe urmă mergeam. Am alergat într-un suflet să îmi reînnoiesc asigurarea care expirase cu câteva zile în urmă. Doamna Svetlana mi-a încheiat asigurarea la ARDAF, super moca, 202 lei. Un domn de la Power Sports mi-a zis să fac la dumneaei dacă tot fac. Nush ce reduceri sunt până la sfârşitul lunii, iar eu le-am prins. Cu asigurarea proaspăt printată în portofel, am plecat spre casă. Trebuia să iau o hartă.

Am luat harta şi am ajuns iar la locul unde meşterea Slbz la mobra lui. Pentru că nu îi dădea de căpătâi, a zis că nu mai mergem la Craiova ( Craiova – CV, aşa zicea un nene miliţian odată). Şi totuşi, pe la orele 14.30, am hotărât să mergem. Big fucking mistake. Am plecat pe la 14.50 din Braşov. La dus, cât timp a fost lumină, totul a fost ok, chiar şi gropile de pe uliţa aia din Mioveni. Însă din Piteşti se lăsase seara deja şi era o ceaţă de nu îl vedeam pe Slbz, care era la 10 metri în faţa mea. După multe opriri şi multe încălziri, am ajuns în Craiova şi am contactat ficioru’. Mno, mai aveam de mers încă 13 kilometri. Am ajuns într-un mare final pe la ora 21.00 la el în depozit. De ce depozit? A zis că are vreo 3.000 de scutere acolo, l-am crezut, nu aveam chef să numărăm. După ce o râs cu lacrimi când a auzit de unde venim şi după ce ne-a făcut nebuni de vreo zece ori, o chemat un băiet să dea jos ambreiajul şi variatorul de pe un Majesty.

O jumătate de oră mai târziu, plăteam omul şi încălecam pe mobre. Am sunat Pasagera la ora 22.00 să îi raportez plecarea spre casă. Am tirat încrezători, iar două ore mai târziu, am observat că parcursesem doar 80 de kilometri. Ne-am mai încălzit la tobe şi am plecat nervoşi. Am răzbit prin ceaţă, prin gropi în care intram cu tot cu scutere, prin bălţi, prin frig, iar prin ceaţă, iar prin gropi, apoi printr-o pojghiţă de polei şi prin ploaie.

Dacă mă întreabă cineva, NU a meritat. Însă aşa e când stai două luni pe dreapta… Pasagero, draga mea, dacă mă mai auzi vreodată vorbind de drumuri de astea în miez de noapte, explică-mi că 250 de kilometri nu îi faci în două ore jumătate sau trei, aşa cum scrie pe net.

Mno, am plecat la 15:00 din Braşov am ajuns la 21:00 în Craiova. Am plecat la 22:00 din Craiova şi am ajuns la 5:00 în Braşov. Am dat 100 de euro pe un variator şi pe un ambreiaj. Asta e bine… Acum sunt la sapă şi mi-am luat faţa de:  Oooo, ce mai noapte…
Degeratu’ out!

P.S. Am şi uitat să povestesc trânta luată ieri. Nici nu ştiu ce s-a înâmplat… Ştiu doar că goneam pe o străduţă, cu vreo 40 la oră, şi m-am trezit în cap. Cu o durere mică în cot. Carena mucită, parbrizul crăpat. Grijă mare, iarna nu-i ca vara! Dacă nu aveam cască şi geacă, aveam un kilogram-două mai puţin astăzi.

Acu’ chiar că out, caut un colţ stingher şi dorm ca o focă.

Categories: Plimbari

8 Comments

Pasagera · February 19, 2010 at 11:05 am

1. Te miri că a râs şi v-a făcut nebuni? A, de fapt stai, nu i-ai povestit că ai fost şi până în Nădlac, nu?
2. Io-ţi zâsei! 😛

Robbie · February 19, 2010 at 11:24 am

Prea tare:). Apropo, somn usor >:)

slbz · February 19, 2010 at 11:39 am

mi-a trebuit scarabeu….stai pe el 50 km, e ca pe linhaiul ala 150. macar motorul trage bine, merita

anothergxg · February 19, 2010 at 2:22 pm

frate, mie mi-a venit sa cant in masina pana la craiova si inapoi… pe scuter dus-intors in aceeasi zi… bagi picioarele in ea de treaba.

anothergxg · February 19, 2010 at 2:35 pm

http://www.youtube.com/watch?v=vZ7eUVfjb8o dedicatie

matrix · February 19, 2010 at 9:44 pm

Adevarati Riders on the storm! Ce nu face omu’ pentu Black Beuty… Bravo baieti!

slbz · February 19, 2010 at 11:38 pm

merge si pe scuter, doar am fost Arad si inapoi in aceeasi zi, dar sa fie vara

slbz · February 19, 2010 at 11:42 pm

aceiasi, ce foca sunt, ma duc la somn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.