de centimetri cubi se avântară pe “şarpele” ce străbate culmile semeţe ale munţilor noştri bătrâni. Doar 320 au reuşit să cucerească acest “şarpe”.

Cu toate că, iniţial, se voia ca patru scutere, numai unul şi unul, să pornească pe acest drum magnific, la fel ca în zicala “Cei patru evanghelişti sunt trei: Luca şi Matei”, doar două scutere mândre au străbătut Transfăgărăşanul.

M-am trezit la 6:20, demult nu m-a mai prins soarele în picioare la aşa oră crudă. La 6:40 coboram din bloc, pregătit să dezbrac scuterul de husa cea murdară. La 7:03 eram prezent la locul de întâlnire cu plinul făcut, pregătit de drum.

Dar vai! Se pare că unul dintre noi nu mai apare. Ce se întâmplă? Nimic, doarme ca foca. Apare şi al doilea, Laurenţiu, şi ne punem pe o lungă aşteptare. Un anume Andrei se lasă aşteptat. După multe telefoane şi un mesaj vulgar, ne sună şi coboară. Plecam la ora 8:00, cu o oră mai târziu decât plănuisem.

Ajungem în Codlea şi scuterul lui Andrei face figuri. Andrei nu ne mai poate acompania şi se întoarce abătut spre Braşov. Însoţit de Laurenţiu, îmi văd de drum.

Laurenţiu deţine un Gilera cu motor de 70 cmc. Poate susţine incredibila viteză de 60 70 km/h. Noroc că mi-am luat căştile şi mă pot delecta cu ultimele manele cântate de Serj Tankian şi alţi manelişti ca el.

Ajungem la Cârţişoara, virăm stânga şi facem pauză de alimentare. A noastră, scuterele nu aveau nevoie de alimentare. Terminăm câte un sandviş, eu, Laurenţiu două (el avea sandvişuri mai mici). Ne facem o cruce şi atacăm frontal cei 35 de kilometri ce ne despart de Bâlea.

Încet, încet apar culmile măreţi şi golaşe, stânci bătute de vânturi timp de ce ştiu eu câte mii de ani. Peisajul pare a fi rupt din rai. Parcă eram pentru prima oară acolo. Parcă era mai frumos decât anul trecut, dacă facem abstracţie de prezenţa distrugătoare a rromânilor noştri mai puţin educaţi, ce tind să transforme acest deosebit ţinut într-o mare de groapă de gunoi. Am ieşit la un moment dat din drum şi am oprit să mai fac o poză-două. Primul lucru care m-a lovit a fost vederea gunoiului aruncat peste tot, al doilea, mirosul greu de român. La puţin timp am realizat de unde venea acel miros când am observat hârtia igienică de lângă linia pădurii. De ce distrugem noi tot ce e frumos şi de ce se cacă unii pe unde apucă nu o să înţeleg. Dacă aş fi mai bogat, aş fi în stare să montez camere de filmat în aceste luminişuri. Să iau numărul de la maşină al căcaţilor care se cacă pe acolo, să aflu unde locuiesc şi să mă cac şi eu la ei la uşă. Doar aşa, de fun.

Am ajuns într-un final sus. Păcat că frumuseţea sălbatică a muntelui e umbrită de comportamentul sălbatic al concetăţenilor mei. Plin de maşini, deci ambuteiaj, deci claxoane, injurii şi urangutani turbaţi la volan.
Bă, parcă aţi venit aici să vă destindeţi, nu să vociferaţi ca pe stadion, ciobanilor! Mi-a atras atenţia în special un specimen ce deţinea o conservă înmatriculată în judeţul Argeş. Era foarte nervos că cel din faţa lui era începător şi nu se băga în faţa celorlalţi. Cât a înjurat ăla în două minute nu a înjurat Becali la telefon reporterul Budei unu (Antenei 1).

Păcat. Ieşi să te mai eliberezi de stresul zilnic şi dai de oligofreni rahato-băşinoşi care te fac să regreţi că ai purces la drum.

Şi totuşi, a fost frumos, o să încerc să mai fac odată acest traseu anul ăsta, de data asta poate cu pasageră. Sper doar să evităm să facem traseul în weekend. La sfârşit de săptămână apar pe acolo neanderthalienii ăia ca ciupercile după ploaie.

La sfârşitul plimbării, kilometrajul îmi indica 277 de kilometri. Acul rezervorului se lipise de E ( E de la “E gol!”). În urma alimentării, am constatat că am consumat 10,5 litri de benzină. Consum de 3,8. E bine dacă iau în calcul cei 40.000 de kilometri ai scuterului meu.

Poze ce nu pot reda tot ceea ce am văzut ieri găsiţi dedesubt.
Asfalt uscat şi hai să păstrăm ţara curată!

Categories: Plimbari

3 Comments

florisaigau · August 22, 2010 at 10:48 pm

frumos!am fost si eu anul trecut pt prima data(si am condus eu tot drumul).poate mai mergi si ne mai arati niste peisaje

Andry · August 23, 2010 at 1:22 am

doua!

slbz · August 23, 2010 at 2:15 am

pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.