După ce m-am trezit şi am postat, am fost la Mikado să achiziţionez oleacă de cablu utp, vreo treizeci de metri aşa. Am luat cablu şi mufe, pe urmă m-am întors acasă. Dubios, era să mă desfiinţeze unu’ din vina mea. Nu am zis dubios pentru că era să mă desfiinţeze unul, asta e ceva normal, am zis dubios pentru că era din vina mea. De ce? Păi se pare că nu m-am asigurat ca lumea când am făcut stânga, iar pe banda întâi venea unu’. Care după ce a claxonat şi cred că a înjurat, stătea ca un copac în mijlocul intersecţiei. Nenea, ştiu că am greşit, da’ ce voiai? Să merg să îţi dau o bere? Mă rog. Pe la 12:30 o ajuns la mine şi Bassu, iar pe la 12:50 am plecat spre Foca Stresantă şi întârziată. Pe la 13:05 după ceasul meu, 12:55 ceasul lui Bassu şi 13:02 ceasul lui Gxg, am dat gaz în direcţia Siriului. Drum relativ liber, vreme frumoasă şi asfalt, bineînţeles, uscat.

Până prin Teliu am mers frumos în şir, însă acolo… scuterul negru s-a burzuluit şi din scuter touring s-a transformat în scuter sport şi dă-i toceală de gumă pe curbele de prin Teliu. Bine că nu s-a trezit vreun cal să treacă strada, aşa se întâmplă pe acolo. Apoi am ieşit din Teliu şi am început să urcăm Predeluţul. Trebuie să scriu cât de tare mă distrează şoferii ăştia care cred că dacă au Logan se pot menţine pe curbe în faţa scuterului sport touring care este Yamaha Majesty. Sau ei, văzând forma aia de scuter, se gândesc că nu depăşeşte 50-60 la oră… Habar nu am, cert e că la orice drum găsesc câte un conservar de-ăsta care se pune cu toţi cei 22 de căluţi putere ai armăsarului nipon. Fără efect, desigur.

Am oprit pe urmă sus în vârf de Predeluţ unde ne-am pozat drăguţ. Apoi iar gaz, dar aşa, mai în limitele legii. Am oprit apoi la Romnuştiudecare era, în Întorsura Buzăului, ca să mai adăpăm căluţii. Am plecat iar la drum şi am mers fără oprire puţintel mai mult. Am mai făcut o pauză mititică undeva într-o miniparcare înainte de baraj. Bineînţeles că scuterul negru s-a mai scuturat de două ori şi iar s-a transformat în scuter sport, depăşind cam orice circula pe patru roţi. Mai puţin un Mercedes ML. Oricât de mult am înfipt eu pintenii în coapsele armăsarului, nu a fost chip să depăşesc ML-ul ăla argintiu. Bravo lui, măcar cu atât se poate lauda la o bere cu pretenarii lui.  Că un scuter care valorează cam 1 la sută din valoarea conservei lui, cu toate că a fost lipit de ea, nu a depăşit-o. Se simte în glasul meu duşmănia şi pizma? Bun!

Am ajuns la Siriu, am descălecat şi am consumat ceva Cola şi ceva cornuleţe cu ciocolată. Am mai făcut câteva poze şi am plecat înapoi. La întoarcere, desigur, scuterul sport a înghiţit pur şi simplu kilometrii. A depăşit tot ce avea în faţă şi se înclina în curbe atât de frumos, atât de lin, când nu dădea în gropile alea mirobolante, desigur. La intrare în Judeţul Covasna ne-am despărţit de Bassu sau Bassu de noi, el mergând spre Braşov, iar noi ne-am oprit pe la rudele mele. Cablul utp îl luasem ca să tragem net de la un calculator la altul.

Am ajuns la ei şi am fost întâmpinaţi foarte călduros, ca de obicei. După ce am savurat cappucino şi o prea delicioasă tartă, ne-am apucat de mufat, tras cablu, verificat conexiuni şi alte chestii de gen. Eu am ieşit un pic afară la un moment dat ca să iau împreună cu unchiul meu măsuri pentru viitorul suport de topcase, iar foca a rămas să configureze un router. Am revenit, routerul era configurat, funcţiona, deci foarte bine. Am mai scos un virus naşpet de pe calcul proaspăt scos pe net şi i-am pus un antivirus. Apropo, dacă vrei să intri pe o pagină de Microsoft sau pe o pagină a unui producător de antivirus şi nu merge, ai un virusache ce poate fi scos prin instalarea acestei chestii. Până şi-a făcut upload antivirusul, am fost invitaţi la masă. Eu am mâncat o ciorbă de pui foarte gustoasă, iar Foca şi prietena lui au mâncat ciorbă de pui fără pui. Apoi eu am devorat o musaca de cartofi cu carne de vis. Foca a devorat cartofii. Mă mir că se mai poate ţine pe scuterul ăla roşu când mănâncă numai plante.

După ce am terminat de lins farfuriile, am cam încălecat pe-o şa şi-am cam plecat spre Braşov, unde am ajuns fără niciun incident. Am urcat la mine şi, între două vorbe şi un pahar de suc, am admirat pozele făcute de prietena focii. Faine poze mai am cu scutărul negru acuma, mulţam Carmen!

Acum sunt pe front, azi o să fac ce nu am mai făcut de multă vreme, adică o să cazez un grup. Am ajuns la muncă şi, la 20 de minute, a început ploaia. Aşa noroc nu am mai avut de mult. Închei această monstruozitate de post urând toţi conservarii tuturor o zi plină de frumuseţi şi bucurii. Asfalt uscat, baicări şi scuterişti de pretutindeni!

P.S. Scutărul negru se resimte după ziua de ieri şi trebuie dus la domnul Paskal. La mulţi ani celor ce îşi serbează astăzi ziua numelui. Pace!

Categories: Plimbari

8 Comments

anothergxg · March 28, 2010 at 10:21 am

foarte frumos 😡

anothergxg · March 28, 2010 at 10:22 am

PS smiley-ul ala e doo puncte ics

Robbie · March 28, 2010 at 11:30 pm

Oficial ma oftic ca nu am putut veni :))

Carmen · March 29, 2010 at 6:39 pm

A fost o placere sa fac poze scuterului negru! Daca o sa citeasca anothergxg comentariul meu e posibil sa nu mai urc pe scuretul rosu 😀

Shark · March 29, 2010 at 6:41 pm

Carmen :

A fost o placere sa fac poze scuterului negru! Daca o sa citeasca anothergxg comentariul meu e posibil sa nu mai urc pe scuretul rosu :D

Îţi mulţumesc în numele scuterului negru pentru aprecieri.

anothergxg :

PS smiley-ul ala e doo puncte ics

Bă focă, cum se simte cuţâtu’ ăla în spate? Te deranjeaza aşa oleacă?

anothergxg · March 29, 2010 at 6:43 pm

@Shark
ti-ai facut rost de pasagera pentru plimbarile viitoare 😉
abia astept sa zica (asa cum a facut si Leshul) ca “stai mai bine pe a lu’ George”

Carmen · March 29, 2010 at 6:44 pm

Completare la comment-ul anterior: am reusit sa fac acele poze datorita scuterului rosu care m-a sustinut tot drumul 😛

anothergxg · March 29, 2010 at 6:44 pm

@Carmen
tz tz tz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.