Asa cum exista sambata mortilor, am aflat ca exista si sambata prostilor. Am stat si m-am gandit daca totusi, luna, atunci cand e plina, modifica intr-un fel anume comportamentul populatiei. Tind sa cred ca da. Am mai iesit in trafic sambata, mi-au mai taiat fata unul si altul, insa ca ieri… Si ce nervi mi-au facut, ma mir ca nu am rupt cel putin trei oglinzi ieri. Cand aveam Free-ul, imi facusem planuri ca atunci cand imi voi cumpara ceva mai mare sa imi fac acasa un perete al oglinzilor – un perete in care sa pun oglinzile pe care le voi rupe in trafic. Nu sunt un adept al distrugerilor. Si as fi “colectionat” doar oglinzile celor care nu au oricum nevoie de ele. Stiu ca par un animal gandind asa. Insa cum poti vira peste mine sau in fata mea? Daca nu ma tin franele?
Cel mai tare a fost un animal care a intrat pe banda a doua in giratoriu, langa mine, care intrasem pe banda intai si bineinteles ca a iesit pe banda intai. Eu claxoane, trag de gaz, alea alea, de-abia m-am strecurat si mi-am vazut de drum. Bineinteles ca am injurat si pomenit toti sfintii, toti instructorii auto si toti examinatorii. La primul semafor il caut pe bou cu privirea, il vad: se uita spre mine si radea. Pai sa nu ii scoti oglinda cu tot cu volan? Sa nu il scoti din masina, sa te urci cu gheata pa nasul lui? Sa nu scoti bastonul telescopic de sub sa, sa ii dai peste mainile alea cu care a tras peste tine? Peste ochii aia cu care nu s-a uitat in oglinda cand a virat peste tine? Peste gura aia cu care radea? Peste creierul ala subdezvoltat cu care gandeste prost? Atat de prost incat se distreaza cand te vede speriat?
Nu mai tine, nu mai am rabdare sa ma feresc de boi. Chiar daca ce o sa incep sa fac de acum incolo o sa se rasfranga asupra tuturor scuteristilor, punandu-i intr-o lumina nu chiar placuta, refuz sa nu imi fac dreptate. Macar stiu ca ala o sa vada de acum incolo un motorizat in trafic. Chiar daca ii va cauta cu gandul sa se urce pe ei. Ii va vedea. Bine, acum inca sunt nervos, dar stiu ca nu prea mai am chef sa inchei situatiile astea doar accelerand. Cred ca o sa incep sa franez pe langa geamurile lor. Si o sa ii ajut sa isi cunoasca mai bine volanul, facandu-le cunostinta. Iei conservarul de cap si ii spui: “asta e volanul tau”, iar cu o miscare scurta, dar hotarata: poc! Il dai de volan. Testele au aratat ca 8 din 10 soferi care si-au cunoscut volanul mai indeaproape au devenit mai atenti in trafic. This is bullshit, dar imi place cum suna. 😉
Se prea poate ca totusi sa imi treaca si sa uit de planul meu.
Drumuri libere!

Categories: Uncategorized

1 Comment

Anonim · November 15, 2009 at 11:05 pm

Asta trebuie vazuta :))

Oricum ideea ta nu este proasta, iar mare parte din ea este deja aplicata in trafic de catre cativa motoristi de-ai nostri si intr-o oarecare masura cred ca da rezultate bune (altfel nu as mai fi surprins atatea faze cand motociclistul se da jos de pe bestia sa si merge sa “discute” un pic cu conducatorul conservei buclucase)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.