Cât de repede mai trece timpul. Cât de rapid trece viaţa, parcă ieri eram în 2008 şi parcă alaltăieri ieşeam din băncile jegoase ale liceului, pregătiţi să luăm viaţa în piept. Ce repede înaintăm în viaţă, uneori fară să conştientizăm acest lucru. Pur şi simplu te trezeşti într-o zi şi îţi dai seama că ai aproape 30 de ani, că stai în chirie, cu toate că munceşti deja de aproape un deceniu, nu ai reuşit să faci nimic memorabil, iar cu toată munca, nu ai reuşit decât să pierzi ani din viaţă, ani pe care niciun ban şi nicio avere nu o să îi aducă inapoi. Oare nu ar fi frumos să trăim aşa cum spun mulţi, adică să trăim fiecare zi ca şi cum ar fi ultima?
Vorbeam cu un bun prieten acum câteva zile şi spunea el ceva de genul: “Cum să îţi baţi joc de corpul tău, bă? Cum să îl afumi, să îi dai tot felul de grăsimi şi toxine? Cum să îl îmbibi cu alcool? Oamenii sunt atât de proşti! Un singur lucru au în viaţă, corpul lor. Cum să îşi bată joc de el în halul ăla?”
Aşa că pentru noul an mi-am propus să am grijă la ce bag în mine. O să încerc să slăbesc şi să mă las de fumat. Până acum nu am reuşit. La alcool nu am de ce să renunţ, fiindca nu am facut un hobby din consumul de alcool şi beau foooooarte rar.
Mi-am propus să fiu mai bun şi mai înţelegător cu cei mai puţin educaţi şi cu mai puţin bun simţ decât este normal. O să încerc să nu mă mai las rănit de lipsa lor de bună creştere. O să încerc să mă simt bine, indiferent de ce ar face cei ce ţin neapărat să îmi strice ziua. Până la anul, însă, o să îmi permit anul ăsta să le mai dedic o dată frigidere pline de carne şi multă sănătate.
Mi-am propus şi să mă plimb mai mult ca anul ăsta, dar să fie o plimbare făcută cu cap. Dacă voi pleca în călătorii călare, să plec spre locuri puţin mai îndepărtate, nu să mă învârt în jurul Braşovului în fecare zi.
Mi-am propus ca, dacă vreau să mă apuc de facut bani, să plec din ţara asta scumpă, în care din salariu reuşeşti să îţi plăteşti chiria, iar de rest să iei oleacă de benzină.
Mi-am propus să nu mai uit ceea ce nu e de uitat şi să mă revanşez faţă de cei ce merită. Chiar dacă o să fie nevoie să îmi calc pe principii.
Acum, la final de inepţii privind la ce o să fac şi cum, nu pot decât să mulţumesc celor ce mi-au fost alături pe parcursul anului pe care tocmai îl lăsăm în urma noastră.
Mulţumesc Pasagerei, care mi-a înţeles boala denumită “două roţi” şi nu m-a certat pentru zilele şi nopţile lipsite de acasă. Îţi mulţumesc pentru ceea ce eşti şi pentru că mă accepţi aşa cum sunt, te iubesc!
Mulţumesc George, Rareş, Ghiury, Andrei si Robert pentru că aţi ştiut să fiţi oameni şi prieteni. Aşa cum alţii nu au ştiut.
Mulţumesc mamei, surorii si rudelor mele de la Sita Buzăului. Sunteţi o familie ca puţine altele.
Mulţumesc colegilor şi foştilor colegi de muncă pentru că mă suportă aşa acru şi băşinos cum sunt.
Mulţumesc conservarilor şi românilor care mi-au dat atâtea subiecte pentru rahaturile în versuri. Preferam să nu îmi dea.

Vă doresc tuturor să aveţi un an deosebit, toate visurile sa devină realitate şi să fiţi sănătoşi, ăsta e cel mai important lucru.
Le doresc tuturor locuitorilor acestei planete un an fără lipsuri. Dacă am avea tot ce ne-ar fi necesar vieţii, am fi mai buni…
Un an nou fericit!

Categories: Uncategorized

5 Comments

slbz · December 31, 2009 at 4:46 pm

:* la fel pisi

slbz · December 31, 2009 at 5:04 pm

inainte sa trecem in anul celalalt trebuie inteleasa bine definitia focii

FÓCĂ foci f. Mamifer acvatic carnivor cu capul rotund, corp alungit și labe adaptate pentru înot, întâlnit în regiunile polare și vânat pentru carne, grăsime și piele

FÓCĂ s. (ZOOL.; Phoca vitulina) (pop.) vițel-de-mare.

anothergxg · December 31, 2009 at 5:10 pm

s-avem un an mai bun, cu motoare mai puternice si sa venim la vara p-aicisha pe la cazane, ca e foarte frumos locul.

Robbie · December 31, 2009 at 6:03 pm

Toate cele bune şi pentru tine! Hai varăăă…hai benzină curgi vreo lună la robinet ca să putem să ne facem planuri pentru vara care vine:)
Distracţie plăcută!

Matrix · December 31, 2009 at 7:59 pm

La multi ani man!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.