Acum cateva zile vorbeam cu cineva despre marea mea pasiune: cele doua roti pe care bantui liber. Interlocutorul meu era proaspat posesor de aseis si parea destul de mandru de achizitia lui. Eu, ca o foca, incep sa cant:
– Mi-am luat chestia pe care ma dau pentru ca nu prea am iesit prin tarisoara asta. Acum vreau sa bantui. Am auzit mereu ca avem tara frumoasa. Am auzit de maretia Transfagarasanului, de frumusetea Muntelui Rosu, de ciudatenia Vulcanilor Noroiosi, de unicitatea lacului Sfanta Ana in Europa si de multe alte locuri de care nu imi amintesc acum. Vreau sa le vad, vreau sa merg in aceste locuri si sa am amintiri din aceste locuri. Cel mai frumos mod de a calatori este calare. Asta zic eu. In nicio masina nu o sa te simti la fel ca pe doua roti. Cand esti calare, cand esti pe doua roti, esti acolo in natura, vezi totul, simti totul, e altfel, e diferit fata de statul in masina in aer conditionat, chiar daca nu te ploua, chiar daca nu iti e cald. Nu am cum sa descriu. Dar e sigur ca in nicio masina nu vei ramane cu aceleasi senzatii pe care le ai pe mobra intr-o plimbare.
Raspunsul interlocutorului meu?
– Poate ca nu e la fel in Dacie.

Mdea, no comment…

Si acum despre suprizele de la casele de marcat. Pana acum vreo doua saptamani, pe langa nimicurile zilnice, mai achizitionam si cate un bidon de Cola si unu’ sau doua pachete de tigari. Am hotarat sa ma las de fumat si de Cola si sa incep o viata mai sanatoasa. De tigari m-am lasat… insa tot ii cer lui Gxg cate o tigara cand il prind in zona. Oricum, in ultimele doua saptamani am fumat cel mult trei tigari pe zi. In unele zile chiar deloc. Si ma simt mai bine. Chiar am implinit 100 de kilograme de curand. Aviz melteanului cu gura mare. Daca doamne fere ma impiedic… si cad peste tine din greseala… iti crap ceva ori ba?Si retine: din greseala… Oricum, sa revin la surpriza. Daca totalurile de la casele de marcat de pana acum bateau bine suma de 40 de lei, asta in zilele in care nu aveam chef de shopping, de cateva zile ma tot mir cand imi zic vanzatoarele: 13 lei, va rog. Cand aud, icnesc scurt si ma stramb. Probabil ca cei de pe langa mine, cand aud cum ma manifest, banuiesc ca mi se pare mult. Insa e cam invers… Nu am mai auzit de totaluri de astea de prin liceu…

Acum… de ce m-am hotarat sa ma las de fumat? Pai ardeam banii aiurea. Bine, tot ii ard, nu sub forma de tigari ci sub forma de benzina. S-a constatat stiintific ca a doua metoda de ardere a banilor nu dauneaza sanatatii atat de mult ca prima. Poate doar in caz de Doamne fere. De ce relatez asa ceva? Pai ma dau mare ca acum pe criza m-am oprit din investitiile nefolositoare.

Si ca de sfarsit asa… Asfalt uscat si mobristilor… luati-va aseis. E same shit cu doo roti, ma. Fiindca nu e ca in Dacie…comprende?

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.