“Si noi suntem de parere ca in fiecare dintre noi sade cate un artist. Insa mai credem ca aburii alcoolului nu o sa reuseasca sa il scoata la iveala. Asa ca va propunem sa ascundeti carioci si acuarele cand va “simtiti bine”. Va multumim.” Asta as vrea sa astern pe o coala A3 cu un font marimea 100. Sa se simta indivizii, sa inteleaga ca mesele nu sunt o panza, pe care isi pot da linistiti corijenta. Insa stiu ca as face degeaba lucrul acesta. Poate tot ei ar face scandal, pe motivul: nu aveti sevalet in receptie.
Dupa ce au stat de nebuni in receptia hotelului de la 20.00 la 2.00, au mai si lasat dezastru in urma lor. Si stiti ce s-a consumat din stocul hotelului? O BERE. Restul a fost scos din plasute. Insa ii inteleg, sunt romani. Multi dintre ei nu au avut parte de o educatie prea aleasa. Nu stiu cum sa se comporte in multime si o dau in diverse. Cu toate ca sunt scoliti fara egal, nimic bun nu s-a prins de ei. Poate doar rautate si nesimtire.
Faptul ca au fost “dati afara” din restaurant nu le-a cazut prea bine. Chiar au reclamat lucrul acesta. Ceea ce romanul nu stie este ca daca vrei sa fii servit intr-un restaurant, trebuie sa si consumi ceva. Nu sa vii cu sticluta de acasa. Insa din nou, nu ai cu cine. Invatati de mici ca totul le apartine si ca trebuie sa iei atitudine daca vrei ceva, nu au nicio problema in a schimba configuratia meselor si a scaunelor. Nu sustin ca e un lucru foarte rau, insa doar la al nostru mandru neam am observat obiceiul acesta. Adica as intelege sa unesti mesele si scaunele cand mergi la o betie cu pretenii, insa cand esti in fucking training, nu ii vad rostul. Pentru asa ceva au primit sala de conferinta. Is that not enough?
Stim cu totii ca fumatul nu e inca interzis, for real, in locurile publice. Insa asta nu inseamna ca poti imputi, in adevaratul sens al cuvantului, zona pe langa tine. Am impresia ca au fumat ceva ierburi din balegar. Poate mai rau. Duhnea a buda publica pe langa ei, insa nu aveau nicio treaba. Asa suntem noi, romanii, mandri si ciumegi, chiar daca deranjam.
Spre sfarsitul sederii lor, l-am auzit pe unu’ cum isi baga ceva in el hotel fiindca nu are prize pe langa persoana lui. Am luat pozitia drepti si am fixat cu privirea vorbitorul. Nu mai comenta nimic, insa nici vorba sa ma intrebe daca e priza undeva, nici eu nu i-am spus ca se afla in spatele lui…
Nu stiu ce e de facut, insa e o mare problema. Participantii la acest training nu sunt agricultori care au venit la un schimb de pareri in producerea cartofilor. Sunt diversi manageri de top, insa nu pot da nume. Nici al lor, nici al “organizatiei” Si daca la ei in tarisoara se manifesta ca niste salbatici, cum se manifesta astia in vacantele lor in afara granitelor de stat?
Asa ca sa nu ne mai miram cand suntem vazuti si asimilati tiganilor. Asa ne comportam. Ca niste tigani.
Moralistu’ out, sa ma CAC pe ei de romani tiganizati. Sau tigani romanizati… same shit.
P.S. Sa ma cac si pe el de Predeal unde ploua incontinuu.
Respect!
P.P.S. Lol, ce am gasit despre ei: “Fundatia xxx este devotata dezvoltarii unor tineri lideri responsabili, capabili si inovatori care isi vor coordona activitatile spre evolutia tuturor membrilor societatii. Obiectivul nostru este construirea capacitatii societatii romane prin dezvoltarea componentei leadership in caracterul celor care iau decizii, care vor trai in societatea pe care chiar ei o construiesc si care sunt cei mai capabili de a accepta schimbarea, atitudinile si instrumentele necesare unei reforme reusite.” Daca astia construiesc societatea, clar nu ma mai mira ura, cocalarismul, nesimtirea, grandomania si mizeria in care traim. Ce citate lacrimogene si spalatoare de cerebel au imprastiat si pe aici… Daca te-ai lua dupa ce promoveaza, ai zice ca sunt niste mici ingerasi cu mici harpe, cantand duios. N-ai cu cine…
“Lead, follow, or get out of the way” Jet ba d’aci!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.