Ieri am avut o urgenta pe la Intorsura si am plecat din Brasov pe la 17.00. Pe drum, la un semafor, observ reflexia semnalizarii mele, dar nu si a farului. Descalec, ma uit: nu mai mergea faza scurta. Ok, am trecut pe faza lunga si mi-am vazut de drum. Am ajuns unde aveam treaba, am verificat becul si am observat ca era ars. Dupa ce am rezolvat ce aveam de rezolvat, am plecat teava spre Brasov. Nu voiam sa ma prinda intunericul fara faza scurta. Cum circulam eu cu faza lunga, observ ca soferii din sens opus imi tot dadeau flash-uri. Opresc la prima benzinarie si caut bec. Nu aveau. Opresc la a doua si aveau bec H7, insa doar de 24 v. Eu aveam nevoie de 12 v. Il cumpar ca sa am o lumina acolo, cu toate ca banuiam ca e cam chior. Am desfacut un capac in benzinarie, l-am pus deoparte, pe el am pus suruburile, am urcat becul sus, am pus contactul… merge. Bun. Bag becul in far; dupa indelungi incercari, mai fac un test si o sterg spre Brasov – eram asteptat la Gxg.  Prin Teliu, adica dupa vreo 15 km, imi zic in gand sa verific daca becul ala merge sau nu. Opresc, ma dau jos, ma uit in fata scuterului si surprize, surprize, becul ardea insa nu pusesem capacul ala. Ramasese in benzinarie. In doi timpi si trei miscari am incalecat pe scuter si da-i gaz inapoi. Depasiri aiurea, claxoane la greu si inclinari pe curbe. Ma temeam sa nu dispara capacul ala. Am ajuns in benzinarie si l-am gasit. L-am montat si mi-am continuat drumul spre Brasov.

Dupa ce am ajuns acasa, am tras un dus si am iesit in fata blocului insotit de pasagera. O venit sarbatoritul si ne-a luat. Am ajuns la el si am creat o retea de laptoape acolo. Urma sa ne macelarim la vreun joc. Am ales Atomic Bomberman. Dupa cateva incercari nereusite, mi-am amintit cum se joaca si am demonstrat lucrul asta de doua ori. Insa nu mi-am amintit tot pentru ca la final am luat si o batalie. Bun, am plecat de la sarbatorit pe la 2.00 pentru ca azi sap.

Astazi m-am trezit relativ in stare buna si am sters-o spre munca. Am intrat la un OMV sa vad daca au becuri H7 de 12v. Aveau exact ce avusesem eu pe mobra, facute de Philips, set de doua bucati. Cat credeti ca pot costa doua becuri H7 de 12 V, 55 W? Numai 187 de ron. Bineinteles ca nu am luat. Am luat un no name. O sa vad cum se comporta, inca nu l-am montat. Cam atat. Profitati de weekend, eu nu prea pot.

Asfalt uscat!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.