Mi-am facut acum catva timp cont pe un forum de scuteristi: www.scuteristi.ro. Am ajuns foarte repede sa ma crucesc de ce citesc pe acolo. Un copchil pune urmatoarea intrebare: “Daca eu am scuterul inmatriculat, casca, vesta si asigurare, trebuie obligatoriu sa am si 16 ani?” Dupa ce vreo cativa useri in deplinatatea facultatilor mentale i-au scris ca e ilegal daca se iese in trafic riscand un dosar penal, vin vreo cativa alti copchii de bani gata care il invata numai de “bine”. “Daca ai toate alea nu te doare capul, cand te vad echipajele cu casca si vesta nici macar nu te vor opri”. “Nici eu nu am 16 ani, dar daca imi fac politistii semn sa opresc fug de ei si daca totusi ma prind le explic ca nu am cursul pentru ca nu am 16 ani si scap. Traim in tara banului si gasesti intelegere.”
Am scris acolo ca nu sunt de acord cu ce zic ei si ca dau sfaturi cam gresite. Ete na, am fost facut mos fricos si am fost acuzat ca ma dau bun dar nici eu nu cunosc legea chiar daca am un permis in buzunar. Mi-au spus chiar ca daca ai lor le-au luat scutere si daca ii lasa sa bantuie cu ele, cine sunt eu sa le zic ca nu e asa. I-am intrebat daca sunt siguri ca parintii lor ii iubesc, fiindca totusi le-au incredintat o arma, iar intr-un final am renuntat la a le mai zice ceva. Oricum fac febra la degete degeaba, nu vor intelege niciodata. Poate daca, Doamne fereste, vor pati ceva, doar atunci intelege romanul ca a gresit, cand e prea tarziu…
Cum sa fii vazut bine in trafic cand specimenele astea ies pe scutere? Cum poti cunoaste indicatoarele si semnificatiile lor cand tu nu ai curs de legislatie? Cum se pot intampla toate asta? Simplu, Romania.
Ia sa inceapa militia romana sa ii verifice pe toti. Si as propune sa faca asa: Opreste scuteristul si ii verifica toate actele. In cazul in care este minor, ii trage o amenda cam cat juma din valoarea unui scuter nou si pe urma sa inceapa urmarirea penala impotriva parintilor. Pe ce motiv? Incredintarea unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere. Simplu!
Asa nu am mai vedea atatea accidente in care sunt implicate scutere. Nu am mai vedea depasiri pe dreapta la coltul intersectiei si cel mai frumos, nu vom mai vedea atata ura impotriva scuteristilor.
Din pacate traim unde traim si aici, in aceasta superba tarisoara, legea se aplica pe interese. Stiu ca ma repet, stiu ca ma plang cam mult, dar e adevarat. Da, si eu m-am dat prin oras cu 80 la ora, poate chiar 90. Insa daca garceologii nu ar sta doar la linia continua, pe dupa garduri si ar trasni un radar si in oras… si daca mi-ar trage o amenda de ar trebui sa lucrez o luna pentru ea… sigur as sti sa merg cu 50 la ora in oras. Nu?
Din pacate, pe mine si pe cei care nu au cunostinte pe x sau y ne vor arde la un moment dat. Insa pe cei care au cunostinte si relatii, nu. Pentru ca asta e tara in care traim… Ce e de facut? Sa mor daca am vreo idee. Stiu doar ca in stilul asta nu se mai poate, insa nu pot sa dau sfaturi despre cum sa iesim din buda asta.
Asfalt uscat…


1 Comment

Bunica · October 25, 2009 at 10:20 pm

Ba, recunosc ca n-am fost si nici nu sunt usa de biserica.

Da, am condus “moped” fara sa am 16 ani.
Da, am condus fara casca.
Da, am condus fara curs de legislatie.
Da, am condus fara “moped” inmatriculat.
Da, am condus fiara care doar in acte e moped.

Intr-adevar erau alte vremuri si intr-adevar cu minte de acum nu as mai face asta.
Ce e foarte important e ca stiam regulile si semnele de circulatie; unele pentru ca ma invatase tata, altele pe care le-am invatat the hard way.

Parerea mea e ca iti bati capul degeaba cu scuteristii aia; trebuie mult antrenament NLP pentru a-i face p-aia sa inteleaga ca gandesc prost.

Recomandarea mea? Fa macar un master in NLP, apoi intra pe scuteristi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.