Asa cum ziceam mai demult, Controller IT – ul a devenit, din cauza crizei, receptioner. Si cum :

Receptioner fiind
Cazam eu foci intr-un hotel
Si injuram ades
Multi nesimtiti mereu

S-a intamplat ca printre multele grupuri de foci care au trecut prin fata mea sa cazez un grup de englezi. Oameni, ba tata! Vorbesc frumos, se poarta cu tine asa cum trebuie sa te porti cu o fiinta umana, daca nu inteleg ceva, se scuza si te roaga sa le explici si asa mai departe. Sa exemplificam : Se facea ca eram de serviciu si in hotel aveam trei grupulete. Unul dintre aceste grupuri venea tocmai din Anglia. Si cum stateam eu linistit la receptie, apare un nene radiind: “Excuse me, i have a little problem!” Il rog sa imi spuna despre ce e vorba si el incepe sa imi explice. Era in camera, a incercat sa traga perdelele in geam si… buf poc, i-a picat draperia in cap. Draperia respectiva era o chestie din plastic, ceva foarte usor. Daca ar fi fost de aia ca la stana din lemn sau una ca la oras din fier, acum inca as fi fost la militie dand declaratii. Bun. Problema lui era urmatoarea: Nu putea sa doarma fara perdele in geam. Am purces la locul faptei amuzandu-ne copios. Omul, super de treaba, a impins conversatia spre alte alea. Nu voia sa imi strice seara cu problema lui. Am intrat in camera si am observat ca nu pot pune draperia la loc si, cum era 10 seara si nu mai aveam om la tehnic, nu era foarte bine. Problemea tindea sa se agraveze pentru ca nu mai aveam nici alta camera ca sa ii dau, intreg hotelul fiind plin ochi. I-am expus datele problemei si s-a incruntat pentru o secunda. “Dar nu pot sa dorm fara perdele.” M-am scuzat, i-am promis ca ii schimb camera a doua zi pentru ca se vor elibera si am prins perdelele in geam ca la stana. Am inchis geamul cu perdeaua in el. Omul mi-a multumit foarte frumos (inca nu inteleg pentru ce) si mi-a urat noapte buna. Tot respectul! Auzisem de englezi ca is foarte reci si crispati. Astia care au fost la noi, NU.

Ia sa imi imaginez aceeasi problema cu exact aceleasi detalii, insa interlocutorii sa fie doi romani. Eu si EL, stapanul inelelor, colectorul icoanelor, spaima soselelor, idolul manelelor si nu mai zic pentru ca tind sa cred ca s-a inteles despre cine e vorba… EL, romanul! Romanul ala de care e ingrozita atat Romania, cat si toata Europa.
Sa incepem : EL : “Ba, mi-a picat draperia in cap in carciuma voastra. De-aia va platesc eu atata amar da bani, ca sa ma omorati in camera?” Eu: ” Stiti, mii de scuze, dar poate ati tras putin prea tare de perdele. O sa incerc sa va rezolv problema.” EL: ” Cum adica, ba? Crezi ca asa puternic sunt incat ating oleaca carpa aia si ea cade cu totu’?” Eu (in gand): “……mnzeu ….altar….” (sa recapitulam, eu sunt omul caruia nu ii place contactul cu oaspetii, eu prefer sa nu ies din biroul meu si sa rezolv de acolo tot, nu stiu sa ma milogesc, nu stiu sa zambesc la comanda si nu in ultimul rand nu pot accepta sa fiu jignit). Stiu ca discutia imaginata mai sus pare ireala, dar au fost cazuri mult mai rele.

In incheiere precizez ca englezii e oameni si romanii nu e. Cel putin 90 la suta din ei nu e oameni. De ce? Habar nu am, insa stiu ca in stilul asta o sa ajungem sa ne omoram intre noi pentru ca ne-a intrat unu’ in fata la paine. Sau din cauza oricarui alt motiv tampit.
Asfalt uscat si minti limpezi!

Categories: Uncategorized

1 Comment

Pasagera · September 22, 2009 at 5:07 pm

Decat sa vina toti englezii la noi, nu ai prefera sa locuiesti tu in Anglia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.