Scurt dictionar:

Aratura: locul de sapat sau de plivit; depinde dupa caz. Vom denumi in continuare aratura locul unde multifunctionalul isi desfasoara activitatea.

Multifunctionalul: individ care, fortat de imprejurari, (nu are puterea si hotararea de a da in cap, nu are parinti avuti sau puternici si hotarati, nu a capsunarit la viata lui si nici nu are de gand) trebuie sa se angajeze, sa munceasca deci sa sape/pliveasca. De ce multifunctional? Multi dintre noi sunt angajati pe un post si, ulterior, raspund de mai multe posturi. Vom denumi in continuare multifunctional omul angajat ca si furnalist (de exemplu), care ajunge peste noapte servitor de foci.

Focile: indivizi/individe (dupa caz, si perechile de c0@ye) care s-au saturat sa isi afiseze aerele de superioritate la ele in oras si “migreaza”.

Acestea fiind spuse, haideti sa observam cum multifunctionalul incearca sa ramana pe parcela sa in aceasta aratura, straduindu-se sa nu calce prea tare pe coada focile. Foca: nu isi da seama cat de mult alcool a consumat si se crede un mare Pavarotti. Atunci se organizeaza: KARAOKELE. Si atunci sa te tii… Incepe sa urle foca din toti rarunchii, poate poate nimereste vreo nota. Ghiciti ce: nu nimereste nici macar o nota, dar nu este nimic… In sfarsit se termina melodia, multifunctionalul rasufla usurat, foca priveste in jurul ei cu superioritate: “Ei? Ce ziceti de prestatia mea?”

Multifunctionalul aproape varsa, se abtine… Grupul de foci incepe sa aplaude cu invesunare, sa tipe, sa fluiere. “Biiiineeee”  Wtf? Stiu ca nu am ureche muzicala, dar aud bine.

Multifunctionalul zambeste in coltul gurii… O sa va imbatati voi… O sa uitati ce e cu voi pe aici… O sa vorbim alta limba atunci.

De trei ori m-am abtinut pe ziua de azi sa intreb niste foci de astea daca stiu bancul cu dusul.

Asfalt cu gropi pentru foci.

Termenul “foca” este imprumutat de la bunul meu prieten si sponsor. Sper sa nu se supere ca l-am folosit cu atata inversunare.

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.