Ne trezim cu greu acolo departe. In Farr. Camera e calduroasa si ne imbie sa mai dormim. La micul dejun eram programati in jurul orei opt jumatate, ne-a imbarligat gazda noastra simpatica sa mancam mai tarziu. Am pregatit o cafea la plic cu ajutorul filtrului din camera si am iesit afara. Mai intai eu, flacaii se fac mai repede gata pentru lume…

In timp ce paseam inspre curte, am fost intampinat de simpatica gazda. Foarte de treaba batranica asta. Amabilitati marunte: cum ati dormit? Cum sunteti? Pregatiti pentru mic dejun? Mai dureaza un pic.
Am iesit sa fumez si sa imi sorb cafeaua in ceata gri a Farr-ului. Mii de gazulite nesimtite au inceput sa imi dea tarcoale. Midges parca le zice. Te mananca de viu. Gazda m-a scapat si de atacul lor. S-a oferit sa imi dea niscai crema de maini si fata, apoi a precizat sa trimit si sotia la cremuit cand coboara. Ceea ce s-a si intamplat in scurt timp.

Crema minunata nu le alunga insa, ajuta altfel, conform spuselor gazdei noastre, avea un strat gros si gazele alea scarboase nu mai puteau infige acele in noi. Cert e ca in scurt timp, aveam fiecare cateva lesuri de muste pe fete.&amp;amp;amp;nbsp;</p>
Cam racoare era acolo in Farr, iar gandul ca in curand trebuia sa ne asternem la drum nu prea ma bucura.
Gatand cafelele si setul de tigari, am fost invitati la mic dejun. Un pic altfel. Peste cu bacon la cuptor. Stiu cum suna, insa a fost de-a dreptul minunat. Ne-a tinut companie gazda noastra si ceilalti oaspeti ai pensiunii pe care o gestiona. Am povestit multe acolo in cinci. De unde suntem, ce parere avem despre Scotia, istorie, obiceiuri si altele.

Am multumit frumos pentru bunatatile pregatite si am purces intru imbagajuire. Jumatate de ora mai tarziu coboram cu topcase-ul si sidebagurile in curte. Am scos husa de pe motor cu grija, o pasare se adopostise peste noapte sub husa.

Am pornit la drum intr-un final. Fara chef, ceata nu se ridicase, nu am putut observa privelistea minunata pe care o laudase Leslie, batranica cea simpatica de acolo din Farr. Am plecat salutand si multumind, am plecat fara tragere de inima…

Privelistea se schimba tot mai mult, nu in bine. Crestele ascutite erau inlocuite de movile mici, tot mai mici, iar ceata inca nu se ridicase. Ne-am oprit intr-un oras, sa bem o cafea, poate ni se intoarce cheful. Am cumparat iarasi prajituri, patru la numar, bineinteles ca nu le-am mancat, gretoase erau si de tura asta.
Am pornit iar la drum dupa pauza asta. Ne-am indreptat inspre Dunnet Head. Cel mai nordic punct, dupa spusele placii de acolo. Nimic foarte impresionant, parca nimic nu mai era frumos. Sau poate era doar o parere..
Am pornit spre John O’Groats apoi. The World’s End, asta era scris acolo pe indicator. Vreo doua poze, cautare de suveniruri, abandonare de cautate de suveniruri, preturile erau putin cam peste buget si am incalecat cu destinatia Inverness.

Pesajul… Peisajul ramasese in urma, campii, movile si marea in dreapta. Asta am cam vazut tot restul drumului. Am presarat drumul cu pauze de tigara din loc in loc. Cateva poze in locurile mai “rasarite”, tot inainte pana la destinatie…
Am ajuns in Inverness intr-un final, relativ devreme daca e sa compar cu celelalte zile. Am gasit si “minunatul” Guest House si apoi m-am lalait in cautare de parcare. Nu prea imi venea sa urc mobra pe trotuar. Amenzile is destul de usturatoare in Anglia.
Dupa cautari seculare, am realizat ca pe straduta hotelului era parcare speciala pentru mobre… Ca sa vezi… Am pus utilajul in cric, am scos pentru a multa oara bagajele, am aruncat husa peste, am trecut lantul prin roata si hai in camera. Nu am stat prea mult in camera, aveam foame… Norocul nostru in aceasi cladire se afla un restaurant chinezesc. Chinezarii sa mancam dara! Putin cam prea picante pentru gustul sotiei. Am stins arsura cu cate o bere… Mare greseala, la sfarsitul mesei eram amandoi terminati de somn.
Am pus punct mesei cu cate o tigara, iar apoi ne-am inapoiat in ceea ce numeau astia camera… Eu am picat mort in varf de pat, noapte buna…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.